11.12.10

hero I bukan lagi MZ

dulu, dia yang buat life I bermakna sangat-sangat. 
sekarang, dia jugak yang hancurkan life I tu.

I nak ceraikan dia tapi tak mampu sebab I perempuan. 
insan yang lemah dan tak berdaya. tsk tsk 






eh asal drama melayu sangat entry kau ni?


maaf maaf. I sebenarnya dah gila tunggu nak sawan je dengan si MZ ni. MZ? siapa MZ? Mat Zaki? Mohd Zamarulhisham? eh bukan la bodo betul. Mark Zuckerberg, facebook creator la. dia ni la punca peningkatan tahap kemencarutan manusia satu dunia sekarang ni. pasal apa? pasal new facebook profile dia tu la. haih. meh sini kasik list terus apa punca peningkatan tahap kemencarutan mereka ;

1. buruk sebab tetibe 'photos of you' leh display dekat tempat yang dahulunya untuk status. dah la gambar tak penuh. seriously selekeh. bodo r u MZ!

2. friendlist yang dahulunya comel comel tetibe gedabak besar tamak nak satu nama satu line pulak. sekali kau angkut dengan family members bf/gf korang semua kena.

3. sia-sia korang update status sebab orang dah tak highlight benda tu lagi tiap kali masuk profile korang sebab dah tak timbul sebelah nama korang yang ber-font besar tu.

3. apa yang korang post pada wall dan status member korang, terus boleh detect tak payah right-click new tab nak lihat sekaligus sangat menyenangkan hati para stalker sejati anda.

4. description 'write something about yourself' bawah profile picture dah tak ada baiii. korang kena click 'info' baru boleh baca T_T. begitu juga dengan 'likes' korang.

5. kenapa mesti bazirkan ruang link ke 'wall', 'info', 'photos' dan 'friends' dengan vertical bila boleh horizontal? why Mark why?!


ini baru 5 alasan gua bagi lu Mark. korang kalau ada yang nak tambah, dipersilakan. sebab I tak tukar lagi profile I dari lama ke baru. ini pun based dari new profile member-member lain. tapi lambat laun dia bertukar sendiri sebab auto kan kan T_T

and oh. dengar cerita bila once dah set ke new profile, dah tak boleh nak berpatahbalik. ye ke? lu memang kejam Mark!


peeass : I bajet Mark Zuckerberg ni dah tak ada kerja, bosan. sebab tu dia renew profile semua orang. ye tak?

4 comments:

cik reena said...

mark ni memng nak kene ngn i taw!
semak ah tengok profil baru fb! burook! AHAH,,

;p

Sca Ndx said...

profile baru suck. nt dia tuka balik. mark suckerberg. hehe

HaNa HoNeY said...

tau xpe...
memg xsuke fb baru neyh
semua pakat2 nak show kat wall
where is the PRIVACY!
pasneyh mesej kite kat fb pown org leh view
nyampah gile kat fb skunk

afni said...

cik reena : u pun tak ske eh. same la ngan i :P

sca ndx : sure dia tuka balik? haha suckerberg. nice one

hana honey : privacy dah berkurangan dan semua orang tak suka. tak sume ske perubahan. ye tak?